BiomutantRehber

Biomutant’ta Nasıl Silah Yaparım?

Biomutant, oyuncuların açık dünyada bulunan farklı türdeki öğelerden tamamen özelleştirilebilir silahlar oluşturmasına olanak tanıyan bir işçilik sistemine sahiptir.

Biomutant, oyuncuların oyun boyunca bulması ve kazanması için bol miktarda silah içeriyor olsa da, işçilik (crafting) sistemi kesinlikle ihmal edilmemelidir. Biomutant’ta işçilik, oyunculara yalnızca kendi silahlarını yaratma fırsatı vermekle kalmaz, aynı zamanda bileşenleri karıştırarak ve eşleştirerek oldukça eğlenceli kombinasyonlara da izin verdiği için oldukça kapsamlı. Yani, ölü bölgelerde ve harabelerde bulunan kalem ve trompet gibi yaygın nesnelerin bile ölümcül silah eklentileri olarak kullanımı vardır.

Silahlarını özelleştirme özgürlüğü, yeni RPG oyuncuları için işçiliği biraz zorlaştırıyor. İlk olarak, ana menüden, tüm oyuncuların silahlarını ‘Craft’ sekmesinin altında yapmaya başlaması gerekir. Silahlar ve diğer menzilli silahlar yapmak, yakın dövüş silahları yapmaktan biraz daha karmaşıktır, çünkü oyuncular herhangi bir şey yapmadan önce bazı özel bileşenlere ihtiyaç duyacaklar.

biomutant multiplayer mod

Biomutant’ta Silah Üretimi

İlk olarak, yakın dövüşten menzilli silahlara geçmek için sağ ön butona (RB) basın. Burada oyuncular, Biomutant‘taki en menzilli silahları oluşturan bir avuç bileşeni fark edecekler:

  1. Ranged Base – Oyuncuların sahip olduğu silah türünü değiştirir; Otomatik Tüfek, Silah, Tüfek veya Pompalı Tüfek seçenekleriyle
  2. Grips – tabancanın tutulma şeklini değiştirerek doğruluğu artırır.
  3. Muzzles  – ateş oranını ve zırh delme yeteneğini değiştirir.
  4. Stocks – istikrar ekler ve bu da doğruluğu artırır.
  5. Top Mods – çoğunlukla doğruluğu ve mesafeyi artıran kapsamlar.
  6. Magazines – Şarjör kapasitesini artırır.

biomutant yeni nesil konsol

Tüm bu bileşenlerden, menzilli bir silah üretmenin en önemlisi taban, tutacak ve namludur. Bu üçü olmadan, ne olursa olsun herhangi bir silahı ateşlemek neredeyse imkansız olurdu ve bu özellikle Biomutant için geçerlidir.

Menzilli bir silah seçerken, Biomutant’taki herhangi bir savaş durumu için hangi tür silahın en iyi olduğunu akılda tutmak iyidir. Örneğin, Otomatik Tüfekler daha yüksek ateş oranına sahiptir ve bu da onları düşman dalgaları için harikadır. Pompalı tüfekler yakından ve tek hedeflere karşı çılgın hasar verirken, Tüfekler menzil avantajına sahiptir.

biomutant görünüm değiştirme

Sistem oldukça etkileyici olsa da istatistikler, silah işlerken göz önünde bulundurulması gereken bir başka önemli bileşendir. Silah bileşenlerinin işlenmeden önce oyuncuların elinde olmasına gerek yoktur ve bunları kaldırmak oyuncuya olumsuz yansımaz. Bu, Biomutant hayranlarının dünyayı dolaştığı ve daha iyi bileşenler bulduğu, bunları kendi seçtikleri silahla değiştirdiği veya tercih edilen bileşenleri yeni bir silaha taşıyacağı anlamına gelir.

Aksiyon

Wuchang: Fallen Feathers, Etkileyici Görsellere Sahip Başka Bir Çinli Souls Like Oyunu

Biomutant’ta Görünüm Nasıl Değiştirilir?