Minecraft

Minecraft Redstone Lamp Nasıl Yapılır?

Işık kaynakları söz konusu olduğunda Minecraft oyuncularının birçok seçeneği vardır, ancak en modern seçim Redstone Lamp olacaktır.

Oyuncular genellikle bunu hafife alır, ancak ışık Minecraft’taki en önemli şeylerden biridir. Onsuz, oyuncunun üsleri canavarlarla dolup taşacak, yeraltı maden kuyularında görmek imkansız olacak ve zombiler günde 24 saat dolaşabilecektir. Bu tür şeylerin olmamasını sağlamak için oyuncular genellikle bir ışık kaynağı olarak meşalelere veya bazen Glowstone’a başvururlar, ancak Redstone Lamp daha sofistike bir alternatif sunar. Hayatta kalma modunda bunları kendi yapıları için nasıl üreteceklerini merak eden oyuncuların başka yere bakmalarına gerek yok.

Redstone Lambası Minecraft için yeni değil ve aslında 2012’den beri içerisinde olan bir eşyadır. Bunları yapmak nispeten kolaydır, ancak oyuncular çok verimli olmadığı için bu ışık kaynağından çekinirler. Bununla birlikte, dekoratif amaçlar için veya üslerinde bir şeyleri renklendirmek isteyen oyuncular için harika olabilir.

Minecraft Redstone Lamp Nasıl Yapılır?

  1. Nether’a gir.
  2. Glowstone dust topla x4. (Silk Touch ile büyülenmiş kazmalar farklı)
  3. Glowstone bloğu yap.

ya da Nether’a girmek istemiyorsan daha zor yöntem;

  1. Glowstone dust için cadıları öldür.
  2. Rahip köylülerle ticaret yap.

Bir Redstone Lambası üretmek için oyuncuların önce Nether’a erişmeleri gerekir. Lambanın tarifi, yalnızca o boyuta gidilerek güvenilir bir şekilde elde edilebilen bir Glowstone bloğu gerektirir. Silk Touch ile büyülenmiş bir kazma olmadan, oyuncuların yapmak istedikleri her Glowstone bloğu için dört Glowstone Dust toplaması gerekecek. Nether’a ne pahasına olursa olsun girmekten kaçınmak isteyen oyuncular, teorik olarak bu Parıltı Tozu’nu Cadılar öldürerek veya Rahip köylüleriyle ticaret yaparak elde edebilirler, ancak bunlar açıkçası daha az etkili yollar.

Malzemeyi elde ettiğimize göre yapım aşaması;

  1. Glowstone bloğunu eline al.
  2. x4 adet Redstone dust ile kullan.

Glowstone bloğu ellerindeyken, oyuncuların bir Redstone Lambası yapmak için onu dört adet Redstone Dust ile birlikte kullanmaları yeterlidir. Redstone Lambalarını diğer ışık kaynaklarından farklı kılan önemli bir nokta var. Meşaleler veya Glowstone’dan farklı olarak, Redstone Lambaları, ışık vermek için bir Redstone akımı ile güçlendirilmelidir. Bu biraz rahatsız edici olsa da, oyunculara üslerinde ışıkları açıp kapatmaları için bir yol sunuyor. Bu detay dışında, Glowstone’a çok benzer şekilde çalışırlar, aynı miktarda ışık sağlarlar ve aynı miktarda yer kaplarlar.

Bazı akıllı Redstone kabloları ile Redstone Lamps, modüler aydınlatmalı odalar veya hatta süslü ışık gösterileri oluşturmak için kullanılabilir. Çılgınca bir şey olmadan bile, evlerinde geleneksel ışık anahtarları isteyenler için basit bir çözümdür. Minecraft’taki bu modern aydınlatma alternatifi, belirli yapılar için harika bir seçim olabilir.

Minecraft'ta Dürbün Nasıl Yapılır?

BiomutantRehber

Biomutant'ın İlk Bossu Porky Puff Nasıl Yenilir?

BiomutantRehber

Biomutant: Mutations Hakkında Bilmeniz Gerekenler

BiomutantRehber

Biomutant'ta En İyi Two-Handed Crush Silahı

Biomutant Başlangıç Rehberi