Minecraft’ta Tuff Nedir?

Minecraft’ın sürekli güncellemeleri, oyunculara hem keşfetmenin yeni yollarını hem de dünyadaki yeni malzemeleri sağladı. Caves and Cliffs güncellemesi ile Y Level 0 artık dünyanın dibi değil ve oyuncuların daha büyük mağaralara seyahat etmesine izin veriyor. Dünyanın derinliklerinde bulunan yeni bloklardan biri de Tuff, peki nedir bu Tuff?

Minecraft’ta (Tuff) Tüf Nedir?

Peki Minecraft’ta Tuff tam olarak nedir? Tüf, pikselli dünyanın derinliklerinde, normalde Y Seviye 16’nın altında bulunan yeni bir bloktur. Gerçek hayatta, Volkanik Kül sıkıştırılarak bulunur ve daha sonra bir Magmatik Kayaya dönüşür.

Minecraft’ta (Tuff) Tüf Nerede Bulunur?

Bununla birlikte, Minecraft’ta Tuff, dünya dışında açıkça yeraltında bulunur. Özel bir şey değil ve amacı yeraltı bloklarına daha fazla yaşam ve çeşitlilik getirmek. Dorite, Granite, Andezit, Deepslate gibi bloklarla aynı amaca sahiptir. Karşılaşabileceğiniz yeni bir kaya ve bazen demir cevheri damarlarının bir parçası olacak veya yerin altındaki damlacıklarda ortaya çıkacak. Tüf, bir mağarada Y Seviye 16’yı geçtikten sonra ortaya çıkmaya başlamaz, bu yüzden nereye baktığınızı biliyorsanız, bulmak oldukça kolaydır.

Tuff bloblarında cevherler oluşturulursa, bunun yerine Deepslate versiyonları olarak işlenirler. O yüzden Iron inside of Tuff için özel bir doku beklemeyin. Oyuncular Y Seviye 0’ı geçtikten sonra yeni blok üretimi duracaktır. Dolayısıyla, yapınız için bu volkanik kayayı arıyorsanız, maksimum şans için Y Seviye 16 ile sıfır arasında kalmanız daha iyi olacaktır.

Y Seviye 0’ın altında ortaya çıkma şansı var, ancak yalnızca Derin Levha’da bir demir damar bulunursa. Bloğu bulsanız bile, bir yığınla çekip gitmeyin.

No Rest for the Wicked, Save Dosyası ve İlerlemeyi Başka Oyuna Aktarma

RehberRol Oyunu

No Rest For The Wicked, Sıkıştığınızda (Stuck) Nasıl Kurtulursunuz?

RehberRol Oyunu

No Rest for the Wicked: Çoklu Oyunculu Var mı?

RehberRol Oyunu

No Rest for the Wicked: Oyunu Durdurmak Mümkün Mü?

Elden Ring: Blue Dancer Charm Nasıl Elde Edilir (Saldırı Gücünü Artırma)