Pubg Mobile Silah Rehberi

Pubg Mobile, mobil battle royale oyunu, en önemli unsurlarından birisi elbette silahlar. Bir çok oyuncu maalesef silahları tanımıyor. Elbette haritaya ilk indiğimiz zaman elimize geçen ilk silahı en hızlı şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Lakin ilk dakikaları atlattıktan sonra hangi silahları kullanacağız? Hangi silah ve silah parçalarını lootlayacağız? Bir çok oyuncu maalesef bundan bir haber oyun sürdürmeye çalışıyor. Bu işinizi oldukça zorlaştırıyor. Doğru yerde doğru silahı kullanırsanız rakiplerinize karşı üstünlüğünüzü korumuş olursunuz. Bu açıdan yazımızda Pubg Mobile için silah rehberini bulabileceksiniz. Silah isimleri, özellikleri, kaliteleri nereden alınabileceği gibi detaylar Pubg Mobile silah rehberimizde bulabileceksiniz. Bu güne kadar Pubg Mobile için yapılmış en detaylı silah rehberi olması için ekstra özen gösterdim. Dilerseniz oyun içinde bulunabilecek silahlarla başlayalım. (Güncellemelerle yeni silahlar eklenebilir)

Pubg Mobile bütün silahlar

Pubg Mobile için geçerli silah listesini buradan yazacağım. Listenin zaman içinde değişebileceğini unutmayın. Farklılıklar için beni uyarabilirsiniz.

Silahlara geçmeden önce geniş çaplı bir yazı olduğundan sizler için ilgilendiğiniz silahları daha kolay bulmanız adına bir kısayol listesi hazırlamayı uygun gördük. Silahları kategorilere ayırdık ve başlığın altına gizledik. İlgilendiğiniz silahı bulmak için kategorisine tıklamanız yeter. Oyundaki silahlar şu şekildedir.

  1. Sniper
  2. Piyade Tüfeği
  3. Nişancı Tüfeği
  4. SMG
  5. LMG
  6. Pompalılar
  7. Tabancalar
Sniperlar

AWM / Sniper

pubg mobile awm

Oyunun en iyi silahlarından birisi S kademe seviyesi olan silahı elde etmek için tek yöntem hava ikmalinden almak. Oyun içinde haritanın herhangi bir yerinde yer almıyor. AWM özelliklerini şu şekilde sıralayabilirim.

Güç:100 / 100
Geri Tepme:35 / 100
Vuruş Meseafesi:100 / 100
Atış Hızı:4 / 100
Silah Sınıfı:Sniper Rifle
Mermi Kapasitesi:5
Mermi Tipi:300 Magnum

Yukarıdaki listede gördüğünüz üzere en iyi istatistiklere sahip silahtır. Bu silah çok uzaktan atışlar için önemli olup tek atışla rakibi indirmeniz için birebirdir. Peki AWM için hangi eklentileri kullanmalısınız?

Pubg Mobile Silah Rehberipubg mobilepubg mobilePubg Mobile Silah Rehberi

Uzak mesafeler için 8x dürbün oldukça ideal bir eklenti olup silahın olmazsa olmazıdır. Cheek Pad yani dibçiğimiz ise takıldığı zaman tepmeyi ve sarsıntıyı azaltır. İlgili şarjörümüz  mermi yükleme hızını arttırır bununla birlikte mermi kapasitesini de genişletir. Susturucu sesi azalttığı için merminin nereden geldiğini gizler. Özellikle çok iyi yere pusmuş oyuncular için gereklidir.

M24 / Sniper

Pubg Mobile Silah Rehberi

Yine hava ikmalinden düşebilen oyunun nadir silahlarından ve A sınıfına dahil canavarından birisidir. Hava ikmalinden başka bir şekilde elde edilemez. Özelliklerine bir göz atalım;

Güç:80 / 100
Geri Tepme:33 / 100
Vuruş Mesafesi:96 / 100
Atış Hızı:5 / 100
Silah Sınıfı:Sniper Rifle
Mermi Kapasitesi:5
Mermi Tipi:7.62mm

AWM’ye en yakın istatistiklere sahip olan silahın çok nadir olduğunu söylemek gerek. Eğer bir AWM bulamadıysanız M24’ü kaçırmayın. Şimdi ise bu silaha neler takabiliriz bakalım. Eklentileri AWM ile aynı, mutlaka kullanın.

Kar98K / Sniper

kar98k pubg mobile

B sınıfı olan bu silah oldukça eski silahlardan olup herhangi bir yerde bulunabilir. Yeterince hasar verdiği için hava ikmalinden AWM ya da M24 almaya çalışmak yerine bunu kullanabilirsiniz. Riske girmenize gerek yok. Yeterince uzak bir mesafeden seviye iki kaskaı delip geçebilir. Bu açıdan gayet etkili bir silahtır.

Güç:69 / 100
Geri Tepme:30 / 100
Atış Mesafesi:80 / 100
Atış Hızı:4 / 100
Silah Sınıfı:Sniper Rifle
Mermi Kapasitesi:5
Mermi Tipi:7.62mm

Yeterince güçlü olduğunu gösteren tablo yukarıdadır. Riske girmeye gerek yok. Bulduğunuzda kullanın AWM aramayın. Bu silaha 3 adet eklenti takılabilir. Bunlar ise şunlardır;

pubg mobile Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi

Bu silaha diğer iki snipera olduğu gibi şarjör takılamıyor. Bu açıdan aramayın ve zaman kaybetmeyin.

Youtube Kanalıma Abone Olabilirsiniz

Win94 / Sniper

win94 pubg mobile

Pek snipera benzemese de oyunda sniper kategorisinde yer alan silah en eski modellerden birisi olup pek bir eklenti eklenemediği için tercih edilmiyor. En iyi ihtimalle yokluk zamanında kullanılabilir. Oyunda dürbün takılamayan tek sniper olması özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu açıdan uzak mesafelerde değil de yakın mesafelerde kullanabilirsiniz. Ya da orta uzaklıkta olabilir. Bu silahı haritaya ilk indiğinizde alıp kullanabilirsiniz. Zira herhangi bir kıyafeti olmayan oyunculara tek atabilir.

Güç:60 / 100
Geri Tepme:56 / 100
Atış Mesafesi:80 / 100
Atış Hızı:11 / 100
Silah Sınıfı:Sniper Rifle
Mermi Kapasitesi:8
Mermi Tipi:.45 ACP

pubg mobile

Silaha tek takılan eklenti şarjör olup mermi doldurma hızını arttırmak için bu önemlidir. Bullet Loops takabilirsiniz.

Piyade Tüfekleri

AKM / Piyade Tüfeği

akm pubg mobile

Oyunun en popüler ve yaygın silahı olan AKM, her yerden bulunabilir. Popüler olmasının en önemli nedeni her mesafeden kullanılabilmesi. Yakın mesafe tavsiye edilse de uzak mesafede de kullanılabilir. Yanlız uzak mesafede hasarı düşer. Yaylım ateşi konusunda oldukça iyi olup araç patlatmak konusunda ustadır. Dezavantajı ise tepmesinin yüksek olması. Buna çözüm bulduğunuz zaman en etkili piyade tüfektlerinden birisi olur.

Ayrıca Bakınız: Pubg Mobile Silah Tepmesini En Aza İndirmek İçin Ne Yapabilirsiniz?
Güç:40 / 100
Geri Tepme:34 / 100
Atış Mesafesi:60 / 100
Atış Hızı:61 / 100
Silah Sınıfı:Assault Rifle
Mermi Kapasitesi:30
Mermi Tipi:7.62mm

Bu silah için en iyi eklentileri sizlerle paylaşıyoruz. Bulduğunuz zaman sakın kaçırmayın hemen takın.

pubg mobile akm dürbün 4x silah dengeleyici akm akm şarjör

4X dürbün AKM için en ideal dürbün olup orta mesafe atışlar için idealdir. Bununla birlikte dengeleyici yanlara ve aşağı yukarı sarsıntıyı azaltır. Şarjör ise hem kapasiteyi hem de mermi kapasitesini artırır. Uzun süreli savaşlar için ideal hale gelir.

AKM ile ayrıca aşağıdaki bütün eklentiler kullanılanilir;

AKM uyumlu dürbün ve nişan alma

Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi

AKM uyumlu silah ağızları

Pubg Mobile Silah Rehberi silah dengeleyici akm Pubg Mobile Silah Rehberi

AKM uyumlu şarjörler

Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi akm şarjör

Bunlardan herhangi birini AKM piyade tüfeğine takabilirsiniz.

M16A4 / Piyade Tüfeği

M16A4 pubg mobile

Pubg Mobile’ın en sk rastlanan silahlarından olan M16A4 piyade tüfeği B sınıfı bir silah olup düşük tepmesi sayesinde stabil bir kullanım sunar ki çok tehlikelidir. Uzun mesafe atışlarda idealdir. Sokak çatışmalarına girmemeniz tavsiye edilir. Tepmesinin az olmasının en önemli nedeni ayrıca bazıları için dezavantaj olarak görülebilir ki tek tek atan bir silahtır. Otomatik değildir. Bakın istatistikleri şu şekilde;

Güç:42 / 100
Geri Tepme:34 / 100
Atış Mesafesi:64 / 100
Atış Hızı:10 / 100
Silah Sınıfı:Assault Rifle
Mermi Kapasitesi:30
Mermi Tipi:5.56mm

Oyunun önemli silahlarından birisi olan M16A4 silahı, AKM uyumlu bütün aparatlarla uyumlu olup tavsiye edilen eklentilerde aynıdır. AKM’yi kontrol ediniz.

Scar L / Piyade Tüfeği

scar-l piyade tüfeği

İşte oyunun en etkili silahlarından birisi Scar-L. En önemli özelliği çok seri şekilde ateş edebilmesidir. İstatistiklerine bir göz atın. B sınıfı silah özellikle uzun mesafeden etkilidir. Rakibiniz sizin yerinizi göremeden seri atışlar sayesinde indirebilirsiniz. Elbette seri atışta geri tepmesi yüksek olduğundan tercih edilmiyor. Uzun mesafede sıkıntı yapabiliyor ama eklentilerle bunu düşürebilirsiniz. Tekli atış modu sayesinde de her türlü kullanılabilen bir makinedir.

Güç:42 / 100
Geri Tepme:31 / 100
Atış Mesafesi:55 / 100
Atış Hızı:70 / 100
Silah Sınıfı:Assault Rifle
Mermi Kapasitesi:30
Mermi Tipi:5.56mm

Scar-L için tavsiye edilen eklentiler şunlardır, bu eklentilerle en iyi performansı sergiler;

Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi silah dengeleyici akm akm şarjör

Half Grip dipçik geri tepmeyi ve sarsıntıyı azaltan bi eklenti olup silahı stabil hale getirir. Diğerleri AKM ve M164A ile zaten aynı. Diğerlerinden farklı olarak dipçik takılabildiği için uygun olan bütün dipçiklerin listesi aşağıdadır.

pubg mobile dibpiçkleri pubg mobile dibpiçkleri pubg mobile dibpiçkleri pubg mobile dibpiçkleri pubg mobile dibpiçkleri

M416 / Piyade Tüfeği

Pubg Mobile Silah Rehberi

5 farklı eklenti takılabilen bu silah özellile geri tepme ve sarsıntının az olması nedeniyle oyuna yeni başlayanlar için ve maç başında çok kullanışlı bir silahtır. Özellikle oyuna yeni başlamış kişiler için idealdir.

Güç:42 / 100
Geri Tepme:31 / 100
Atış Mesafesi:56 / 100
Atış Hızı:80 / 100
Silah Sınıfı:Assault Rifle
Mermi Kapasitesi:30
Mermi Tipi:5.56mm

Bu silah için önerilen eklentiler şu şekildedir.

Pubg Mobile Silah Rehberi pubg mobile dibpiçkleri Pubg Mobile Silah Rehberi silah dengeleyici akm akm şarjör

Yeni oyuncu dostu olan bu silah oldukça detaylı olabiliyor. En gelişmiş hali de geri tepmenin az olmasıyla birlikte ölüm makinesi haline geliyor. Uyumlu eklentiler diğer piyade tüfeklerinde olduğuyla aynıdır. Bununla birlikte ekstra olarak Tact Stock bu silahla uyumludur.

Ayrıca Bakınız:   Arena of Valor Amily Build (Rehber)

Groza / Piyade Tüfeği

groza pubg mobile silahı

Sadece hava ikmalinden alınabilen bu silah en değerli S sınıfı silahtır. Nadir düşer. Oldukça etkili bir silah olmasından bir çok insan hava ikmalinden bu silahı lootlamaya çalışır. Lootlamaya değer bir silahtır. Yüksek hasar verdiği için tercih edilse de yavaş şarjör değiştiği için yakın mesafe çatışmalarda ölmenize sebep olabilir.

Güç:40 / 100
Geri Tepme:32 / 100
Atış Mesafesi:60 / 100
Atış Hızı:72 / 100
Silah Sınıfı:Assault Rifle
Mermi Kapasitesi:30
Mermi Tipi:7.62mm

Özellikle atış hızına dikkat edin. 100 üzerinden 72 puan verilmiş ve gayet başarılı bir istatistik. Bu seriliğe rağmen düşük sarsıntı ve tepme yapması da silahın kullanışlılığını arttırırken tek dezavantajı şarjör değiştirme yavaşlığı dikkat çekiyor. Bu açıdan dikkatli kullanılması gerekiyor.

Bu silahta aşağıdaki eklentilerin kullanılması tavsiye edilir.

Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi pubg mobile

AKM ile aynı dürbün ve nişangahları kullanabiliyor. Bununla birlikte ucuna sadece Suppressor susturucu takılabiliyor. 3 çeşit şarjör takılabiliyor. Eklenti açısından çok da zengin bir silah değil.

AUG A3 / Piyade Tüfeği

aug a3 pubg mobile silah

AUG A3 silahımız yine nadir silahlardan birisidir. Sadece hava ikmalinden alınabilen bu silah hakkında bir kaç önerimiz var. Oyunun en nadir silahlarından birisidir. Bu açıdan aramaya değer mi siz karar verin. Orta uzaklıktan harika bir kullanım sunar. Geri tepmenin çok az olması nedeniyle oldukça kullanışlıdır. Bu silahı en iyi hale getirmek için aşağıdaki eklentileri kullanın. Tavsiyelere göz atın.

Güç:42 / 100
Geri Tepme:31 / 100
Atış Mesafesi:50 / 100
Atış Hızı:63 / 100
Silah Sınıfı:Assault Rifle
Mermi Kapasitesi:30
Mermi Tipi:5.56mm

A sınıfı olan bu silahta aşağıdaki eklentileri mutlaka kullanmanızı tavsiye ederiz.

pubg mobile akm dürbün 4x silah dengeleyici akm akm şarjör pubg mobile dibpiçkleri

AUG A3 silahımız ayrıca AKM ile aynı nişangahları kullanabiliyor. Bununla birlikte ucuna, susturucu, sarsıntı önleyici ve alev gizleyen takılabiliyor.

Nişancı Tüfeği

SKS / Nişancı Tüfeği

sks pubg mobile silahı

Nişancı tüfekleri sniper ve piyade tüfeği karşımı silahlardır ve uzak mesafe kullanımı için idealdir. SKS hakkında size söyleyebileceklerimiz şunlar; B sınıfı olan bu silah en çok eklenti takılabilen silahlardandır. Dez avantajı mermi kapasitesinin dar olmasıdır. Bu açıdan dikkatli olmak gerekir.

Güç:49 / 100
Geri Tepme:47 / 100
Atış Mesafesi:60 / 100
Atış Hızı:31 / 100
Silah Sınıfı:Marksman Rifle
Mermi Kapasitesi:10
Mermi Tipi:7.62mm

Tek atışta yüksek hasar verebileceğiniz SKS silahı uzak mesafede kullanım için uygun olup aşağıdaki eklentilerle güçlendirilebilir. En uygun eklentiler şunlardır;

pubg mobile Pubg Mobile Silah Rehberi pubg mobile dibpiçkleri pubg mobile Pubg Mobile Silah Rehberi

Uzak mesafe dürbünü sarsıntı önleyici Compensator, mermi kapasitesi ve hızlı şarjör değişimi için QuickDraw Extended Mag, yine sarsıntı ve tepme önlemek için Cheek Pad bu silah için en iyi eklenti tercihi olacaktır.

SKS en geniş eklenti yelpazesine sahip silahlardan birisidir. Bu makineye neredeyse yolda yürürken önünüze gelen bütün eklentileri takabilirsiniz. Ama en iyisi yukarıdaki listedir.

VSS / Nişancı Tüfeği

Pubg Mobile Silah Rehberi

D sınıfı olan VSS, yaygın bir silah olup en önemli özelliği kendi dürbünüyle bulunabilmesi. En büyük dezavantajı ise mermi hızının oldukça yavaş olması. Nişancı tüfeği olmasına rağmen uzak mesafede haraketli hedefleri vurmak konusunda zorlanacaksınız.

Güç:32 / 100
Geri Tepme:25 / 100
Atış Mesafesi:37 / 100
Atış Hızı:22 / 100
Silah Sınıfı:Marksman Rifle
Mermi kapasitesi:10
Mermi Tipi:9mm

VSS ile aşağıdaki eklentiler uygun olacaktır;

pubg mobile Pubg Mobile Silah Rehberi

Büyük boyutlu ve hızlı şarjörler bu silaha takılabilir. Bununla birlikte başka bir seçenek ve de başka bir dipçik seçeneği yoktur. Pek çok insan çöp olarak bu silahı gösterebilir.

Mini14 / Nişancı Tüfeği

Pubg Mobile Silah Rehberi

Mermi kapasitesi yüksek bir sniper düşünün. İşte sniper ve piyade tüfeği karşımı dediğimiz bu. Mermi kapasitesi yüksek ve 8x dürbün kullanabiliyor ve de can yakıyor. Dezavantajları yok mu? Patlama sesi çok yüksek çıkıyor ve şarjör değiştirme hızı çok düşük. Bunu çözmek için hızlı şarjör değişimi eklentisi kullanmak yerine daha geniş bir şarjör kullanmanızı tavsiye ederiz. Yine de hem mermi kapasitesini arttıran hem de hızlı değişim sağlayan bir şarjör önereceğiz.

Güç:41 / 100
Geri Tepme:35 / 100
Atış Mesafesi:64 / 100
Atış Hızı:48 / 100
Silah Sınıfı:Marksman Rifle
Mermi Kapasitesi:20
Mermi Tipi:5.56mm

Bu silahlar birlikte en etkili eklentiler aşağıdaki gibidir.

Pubg Mobile Silah Rehberi pubg mobile pubg mobile

Piyade tüfeğiyle uygun olan eklentilerin çoğuyla uygun olup ayrıca 8x takılabilen bir silahtır. Bu açıdan eklenti yelpazesinin geniş olması silahı oldukça etkili hale getirir.

MK14 / Nişancı Tüfeği

Pubg Mobile Silah Rehberi

B sınıfı olan silah sadece hava ikmalinden alınabilir ve nadirdir. Tavsiyelerimizi verdikten sonra oyun içinde özellikle almaya değer mi bir bakınız. Hem otomatik hem de tekli atış modu olan MK14 tekli atış modunda düşük geri tepmesiyle iyi sonuç veriyor ama otomatik modda silahı kontrol etmek oldukça zor hale geliyor. Şarjör değiştirme hızı oldukça yavaştır. Düşük mermi kapasitesi vardır. Yakın savaşlarda otomatik modu kullanın ama çok tepecektir. 8x dürbünle sniper gibi kullanılabilir zira tek atışta 2lvl kaskı çöpe çevirebilir.

Güç:55 / 100
Geri Tepme:57 / 100
Atış Mesafesi:80 / 100
Atış Hızı:26 / 100
Silah Sınıfı:Marksman Rifle
Mermi Kapasitesi:10
Mermi Tipi:7.62mm

Sniper gibi kullanmak ve belki yakın savaşta sarsıntıyı azaltmak için aşağıdaki eklentileri kullanmanız tavsiye edilir.

Pubg Mobile Silah Rehberi pubg mobile Pubg Mobile Silah Rehberi pubg mobile

Yine hibrid bir silah olduğundan bir çok eklentiyle uygundur. Hem sniper hem de piyade tüfeği için uygun olan bütün eklentiler bunda kullanılabilir.

SLR / Nişancı Tüfeği

slr pubg mobile nişancı tüfeği

B sınıfı SLR silahımız en çok uzak mesafe için uygundur çünkü mermi hızı oldukça yüksektir. Bununla birlikte şarjör değişimi yavaş olduğu için yakın savaşlarda kullanmak risklidir. Tepmeyi azaltmak için yarı otomatik modda kullanmanız önerilir. Uzak mesafeden kullanmak için rakibinizin haraketlerini tahmin etmeniz ve atışlarınızı ona göre yapmanız en iyisi olacaktır.

Güç:54 / 100
Geri Tepme:49 / 100
Atış Mesafesi:60 / 100
Atış Hızı:25 / 100
Silah Sınıfı:Marksman Rifle
Mermi Kapasitesi:10
Mermi Tipi:7.62mm

Aşağıdaki eklentiler bu silah için en uygun eklentilerdir.

Pubg Mobile Silah Rehberi pubg mobile Pubg Mobile Silah Rehberi pubg mobile

Diğer nişancı tüfekleri gibi bir çok eklentiyle uygun olup mümkünse yukarıdakileri takmanızı öneriyoruz.

SMG / Submachine Guns

Uzi / SMG

uzi pubg mobile smg

Çok tehlikeli yakın çatışma silahı Uzi, C sınıfı bir silahtır. Uzaktan çöp olmasının yanında yakın savaşlarda rakibinizi mermi yağmuruna tutacaktır. Bu silahla ilgili en önemli ipucu nişan almadan ateş etmenizidir. Hedef alma butonunu kullanmayın. Rakibinize doğrultun ve tetiğe basın. Bir de dikkat etmeniz gereken en önemli şey mermi stoklamak, çünkü silah o kadar hızlı ateş ediyor ki merminizin nasıl bittiğinizi anlamazsınız bile.

Güç:23 / 100
Geri Tepme:31 / 100
Atış Mesafesi:22 / 100
Atış Hızı:72 / 100
Silah Sınıfı:Submachine Gun
Mermi Kapasitesi:25
Mermi Tipi:9mm

Çok hızlı ateş edebilen Uzi için aşağıdaki eklentiler en uygun olanlardır;

Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi akm şarjör

Bu eklentiler silahın sarsıntısını azaltacak ayrıca şarjör de mermi kapasitesini arttıracak. Bununla birlikte bu silaha herhangi bir nişangah ya da dürbün takılmaz. Takılabilecek eklentiler aşağıdaki gibidir.

Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi akm şarjör Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi

UMP9 / SMG

pubg mobile ump9 silah

Oyunun çok etkili olmasına rağmen kolayca bulunabilen silahıdır. Bulunca almanız tavsiye edilir. Zira yakın mesafe çatışmalarda etkilidir. Yanına bir de nişancı tüfeği bulabilirseniz tadından yenmez bir maç olur. Bu silaha 2x dürbün takabilirsiniz.

Güç:35 / 100
Geri Tepme:37 / 100
Atış Mesafesi:30 / 100
Atış Hızı:65 / 100
Silah Sınıfı:Submachine Gun
Mermi Kapasitesi:30
Mermi Tipi:9mm

Bu silahla kullanmanızı tavsiye ettiğimiz eklentiler şunlardır;

Pubg Mobile Silah Rehberi pubg mobile dibpiçkleri Pubg Mobile Silah Rehberi akm şarjör

6x dürbüne kadar destekleyen bu hafif makineli silah için aşırıya kaçmamanız önerilir. Yakın mesafede oldukça iş görür.

Vector / SMG

pubg mobile vector silahı

Silahın en önemli özelliklerinden birisi 3 farklı atış modunun olması. İsterseniz tek tek isterseniz çift isterseniz tam otomatik modda kullanabilirsiniz. Bu da mesafeye göre en iyi atışları yapmanızı sağlıyor. Bu silah için önerilen en önemli şey şarjördür. Öneriler aşağıda. Ayrıca silahın bir diğer özelliği en geniş eklenti yelpazesine sahip cihazlardan birisidir.

Güç:30 / 100
Geri Tepme:30 / 100
Atış Mesafesi:20 / 100
Atış Hızı:55 / 100
Silah Sınıfı:Submachine Gun
Mermi Kapasitesi:13
Mermi Tipi:.45 ACP
Ayrıca Bakınız:   Pubg Mobile'ın Oyuncu Sayısı Dudak Uçuklatıyor

Bu silahla birlikte aşağıdaki 5 eklentiyi kullanmanız öneriliyor. Çok fazla seçenek olduğundan ayırt etmek zor olabilir.

Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi akm şarjör pubg mobile dibpiçkleri Pubg Mobile Silah Rehberi

6x dürbüne kadar destekleyen bu silah için 2x’den daha uzun mesafeli bir dürbün takmanız önerilmez. Zira mermiler oraya gidene kadar çok dağılacaktır. Bununla birlikte yolda karşınıza çıkan neredeyse bütün eklentiler takılabilir ama yukarıdakileri bulduğunuz zaman kaçırmayın.

Tommy Gun / SMG

tommy gun pubg mobile

Eskilerde karşımıza çıkan bu silah, dürbün ya da nişangah kullanmaz. Bu silahı etkili hale getirmek için mermi kapasitenizi arttırın. Sarsıntı çok yüksektir bu nedenle bu sorunu çözmeye odaklanın.

Güç:36 / 100
Geri Tepme:44 / 100
Atış Mesafesi:38 / 100
Atış Hızı:60 / 100
Silah Sınıfı:Submachine Gun
Mermi Kapasitesi:30
Mermi Tipi:.45 ACP

Seri şekilde atış yapabilen bu silahı en iyi şekilde kullanmak için mermi kapasitesini yükseltin. Bununla birlikte sarsıntıyı azaltacak eklentiler kullanın. Önerilerimiz aşağıdadır.

Pubg Mobile Silah Rehberi akm şarjör pubg mobile dibpiçkleri

Susturucu yerinizi gizlemeli. Çünkü oldukça yüksek ses çıkaran bir silahtır. Çok hızlı şarjör boşalttığı için daha yüksek mermi kapasitesine ihtiyacınız var. Ayrıca geri tepmeyi de azaltmanız gerekiyor. Bu eklentiler işinizi görecektir.

LMG / Light Machine Guns

M249 / LMG

m249 pubg mobile nadir silah

Bir silah düşünün, SMG gibi hızlı ateş edebiliyor ama bunun yanında SMG’den çok daha fazla mermi taşıyabiliyor. İşte LMG’nin yani hafif makinelilerin başka türü, silahların özelliği bu. M249 sadece hava ikmalinden alınabiliyor. Bana kalırsa almaya değmez. Ama bu nadir silahı bulduğunuz zaman kaçırmayın. Dezavantajı oyunun en yavaş değişen şarjörlerine sahip olması. Bununla seri atışın getirdiği olumsuz bir yön olan sarsıntıyı azaltmak için de bazı eklentiler kullanmanız gerekecek.

Güç:40 / 100
Geri Tepme:34 / 100
Atış Mesafesi:71 / 100
Atış Hızı:76 / 100
Silah Sınıfı:Light Machine Gun
Mermi Kapasitesi:100
Mermi Tipi:5.56mm

Bu silahlara sadece nişangah takılabiliyor. Bunun için önerilen eklenti ise aşağıdadır.

Pubg Mobile Silah Rehberi

6x dürbüne kadar destekleyen bu silahta dürbün inanılmaz gereksiz olacaktır. Zira uzak mesafede rakibinizi vurmak biraz zor olabilir. Zira oldukça çok sarsıntı var.

DP-28 / LMG

dp 28 pubg mobile silah

A sınıfı bu silah yine oyunun nadir silahlarından olup 6x takarak uzak mesafelere atışlar yapabilirsiniz. Diğer LMG’ler gibi yüksek sarsıntı ve tepe dezavtajını çözerseniz etkin bir silah olarak kullanabilirsiniz.

Güç:45 / 100
Geri Tepme:30 / 100
Atış Mesafesi:35 / 100
Atış Hızı:43 / 100
Silah Sınıfı:Light Machine Gun
Mermi kapasitesi:47
Mermi Türü:7.62mm

Bu silah için en etkin kullanabileceğiniz eklenti holografik nişangahtır. Aşağıdadır.

Pubg Mobile Silah Rehberi

Silah sadece nişangah ve dürbün destekliyor. Fazla bir seçenek yok.

Av Tüfeği / Shotguns

S686 / Av Tüfeği

pubg mobile av tüfeği

Av tüfeği kategorisinde yer alan bu makineler yakın mesafe yüksek hasar verdiği için tercih edilebilir. Kesinlikle yakın mesafe harici kullanılmaz. Sadece 2 fişek alır ve bununla rakibinizin canını çok yakar ama tutturabilirseniz. Çok tehlikelidir ama mutlaka yanında uzak ya da orta uzaklık mesafeye etki edebilecek bir silah bulunmalıdır. Tabanca olsa bile olur ama yanlız bununla dolaşmayınız.

Güç:23 / 100
Geri Tepme:78 / 100
Atış Mesafesi:13 / 100
Atış Hızı:6 / 100
Sşlah Sınıfı:Shotgun
Fişek kapasitesi:2
Fişek Tipi:12 Gauge

Bu silah için mesafeyi uzatmak ve hızlı doldurmayı sağlamak için iki eklenti öneriyoruz.

Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi

Silah zaten başka bir eklenti desteklememekte. Bu nedenle bu silah için eklenti aramanıza kesinlikle gerek yok. Oyuna ilk girdiğinizde karşınıza çıktıysa alın yoksa gerek yok.

S1897 / Pompalı Tüfek

Pubg Mobile Silah Rehberi

Uzun mesafeli savaşlara girilmemesi gereken bu tüfek yavaş ve elle yükleme yapar. Mermiyi dağıtır. Bu nedenle kısa mesafede oldukça etkilidir. Gelin istatistiklerine bir bakalım.

Güç:23 / 100
Geri Tepme:77 / 100
Atış Mesafesi:13 / 100
Atış Hızı:7 / 100
Silah Sınıfı:Shotgun
Fişek Kapasitesi:5
Fişek Tipi:12 Gauge

Diğer av tüfeği gibi bu tüfek yine aynı eklentileri kullanır. Başka birşey desteklemez.

S12K / Pompalı Tüfek

Diğer pompalıların aksine hızlı bir fişek yükleme kapasitesi vardır. Bu açıdan tercih edilebilir. Lakin uzak mesafeye yine olmaz. Yakın mesafede etkilidir. Modern yapısı nedeniyle bir çok eklenti destekler. Gelin ilk önce istatistiklerine daha sonra da önerilen eklentilere bir göz atalım.

Güç:20 / 100
Geri Tepme:86 / 100
Atış Mesafesi:9 / 100
Atış Hızı:14 / 100
Silah Sınıfı:Shotgun
Fişek Kapasitesi:5
Fişek Tipi:12 Gauge

Bu eklentiler nişan almayı kolaylaştırır. Uzun mesafede merminin yayılmasını sağlar ve hızlı bir şekilde dolum yapılmasına olanak tanıdığı gibi fişek kapasitesini de arttırır.

Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi akm şarjör

Silah saçma bir şekilde 6x dürbüne kadar destekliyor.

Tabancalar

P92 / Tabanca

p92 tabanca

Daha iyi bir silah bulana kadar oyunun başında ilk kullanabileceğiniz silahlardan birisidir. Mesafe uzadıkça hasarı düşüyor. Bu açıdan yakın mesafede kullanmanız gerekiyor.

Güç:30 / 100
Geri Tepme:27 / 100
Atış Mesafesi:15 / 100
Atış Hızı:45 / 100
Silah Sınıfı:Handgun
Mermi Kapasitesi:29
Mermi Tipi:9mm

Aslında bu silah için herhangi bir eklenti aramanıza gerek yok. Zaten daha sağlam çatışmak için başka bir silah bulmalısınız ama yine de elinizde hiçbir şey yoksa aşağıdaki eklentileri bu silah için kullanabilirsiniz.

Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi

Elbette bunların hepsi olmayacaktır. Tabanca için olan susturucu ve şarjör ayrıdır. Dikkat edin.

P1911 / Tabanca

p1911 tabanca pubg mobile

Yüksek hasar verir ve oyun başında kullanılabilir. Sonradan çatışmanın şekli değişeceği için silahınızı da değiştirmeniz gerekecektir. Aşağıda istatistiklerini bulabilirsiniz.

Güç:35 / 100
Geri Tepme:30 / 100
Atış Mesafesi:15 / 100
Atış Hızı:30 / 100
Silah Sınıfı:Handgun
Mermi Kapasitesi:7
Mermi Tipi:.45 ACP

Bu silahın eklentileri bir önceki silahımız olan P92 ile aynıdır. Yukarıdan kontrol edebilirsiniz.

R1895 / Tabanca

r1895 tomarlı tabanca

En yüksek hasarı veren tabancalardan birisidir. Eski usul sevenler mutlaka baksın ama oyuna ilk girişte kullanılabilir. İlerki zamanlarda etkisini yitirecektir. Rakibiniz zırh takmadan önce onu indirebilirsiniz.

Güç:46 / 100
Geri Tepme:30 / 100
Atış Mesafesi:31 / 100
Atış Hızı:10 / 100
Silah Tipi:Handgun
Mermi Kapasitesi:15
Mermi Tipi:7.62mm

Bu silaha sadece susturucu takılıyor.

Pubg Mobile Silah Rehberi

Yakın zaman içinde yenisini bulmanız gerektiğinden fazla üzerine düşmeyin.

P18C / Tabanca

p18c tabanca

Diğerlerine nazaran biraz geliştirilebilir ve eklenti eklenebilir bir silah. Lakin oyun başında kullanacağınızdan pek bir önemi yok.

Güç:20 / 100
Geri Tepme:25 / 100
Atış Mesafesi:10 / 100
Atış Hızı:67 / 100
Silah Sınıfı:Handgun
Mermi Kapasitesi:17
Mermi Tipi:9mm

Aşağıdaki eklentileri eklemeniz tavsiye edilir.

Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi Pubg Mobile Silah Rehberi

R45 / Tabanca

r45 tabanca pubg mobile

Hala silah bulamayan ve zırh takamayan insanları indirmek için idealdir ama sonrası için diğer tabancalar gibi çöptür. Üstünde fazla durmayınız.

Güç:46 / 100
Geri Tepme:43 / 100
Atış Mesafesi:25 / 100
Atış Hızı:16 / 100
Silah Sınıfı:Handgun
Mermi Kapasitesi:6
Mermi Tipi:.45 ACP

Bu silah sadece nişangah eklentisini destekler.

Pubg Mobile Silah Rehberi

Sawed Off / Tabanca

sawed off pubg mobile

Oldukça eski tipiyle bu silah bir o kadar nadir ya da insanların yüzüne bakmadığı cinsten bir silah olduğunu söylemek istedim. Fantazi yapmak isteyenler kullanabilir.

Güç:18 / 100
Geri Tepme:43 / 100
Atış Mesafesi:10 / 100
Atış Hızı:5 / 100
Silah Hızı:Handgun
Mermi Kapasitesi:2
Mermi Tipi:12 Gauge

Silah tabanca kategorisinde yer alıyor çünkü namlu çok kısa ama bir tüfek olarak karşımıza çıkıyor. Saçma dağıtmak için bir eklenti kullanabilirsiniz.

Pubg Mobile Silah Rehberi

Pubg Mobile Silah Rehberi

Silahlarımız bu kadar değil elbette. Tava bile bir silah sayılabilir ama oralara girmeyeceğiz. Bu yazıda silahların özelliklerinden bahsettik. hangi eklentilerin tavsiye edildiğini ve çoğunu da nedeniyle açıkladık. Özellikle her silahın altında bulunan istatistiklerden nerede ne zaman kullanıldığını görebilirsiniz. Elbette o hengame ve heyecanla buradaki silahlarla ne kadar ilgilenebilirsiniz emin olamıyorum ama zamanınız olduğunda mutlaka bu silahlarla ilgilenin.

Battle RoyaleNasıl Yapılır

Pubg Mobile Arkadaş Ekleme ve Silme Arkadaşlarla Maça Girme

Battle RoyaleRehber

Pubg Mobile Erangel'de En İyi Loot İçin Nereye Atlamalıyım? (Rehber)

Battle Royale

Pubg Mobile Bizon SMG ve Yeni Güncelleme

Battle RoyaleNasıl Yapılır

Turkcell Pubg Mobile İnternet Paketi Nasıl Yapılır?

Mobil Oyunlardan Ücretsiz Haber Alın

0 Yorum

  • Pingback: Pubg Mobile Sniper Rehberi - Mobil Oyun Haber
  • Pingback: Pubg Mobile v0.12.0 Beta Sürüm Notları - Mobil Oyun Haber
  • Pingback: Pubg Silah Ustalığı Nedir? - Mobil Oyun Haber