Rol Oyunu

Assassin’s Creed: Valhalla Şiddeti Kaldıran Bir Seçenekle Geliyor

Bir sonraki #AssassinsCreed oyunu, ilerlemenin nasıl çalışacağı da dahil olmak üzere bazı büyük değişiklikler yapıyor. #valhalla #rpg

Assassin’s Creed Valhalla, hem PlayStation 5 hem de Xbox Series X’in (ayrıca PC ve mevcut sistemlerin) lansmanı için çalışıyor ve Assassin’s Creed formülünde birkaç değişiklik olacak. Serinin en son iki oyunu olan Origins ve Odyssey, aksiyon oyununu RPG öğeleriyle eriterek seriyi yeni bir yöne taşıdı. Valhalla ilerleme biraz farklı olacak gibi görünüyor.

Kotaku ile konuşan yaratıcı yönetmen Eşref İsmail, oyunun ilerleme sistemine ve diğer görevlerin yanı sıra yeni görevlerin nasıl yapılacağına da baktı. İsmail, bu oyunun amaçlarından birinin oyuncuların ilerleme kısıtlamalarını kaldırmak olduğunu, böylece seviye atlamak için grinding olasılığının daha düşük olduğunu söylüyor.

İsmail, “Bu oyunda ilerleme kaydettik.” “Diyelim ki, oyuncunun beceri kazanmasıyla elde edilen daha fazla güç, güç kavramı var.” Bu oyunla “büyük ilerleme sınırlamalarından” kaçınmak istiyor, böylece oyuncular çok fazla göreve odaklanmadan özgürce keşfedebiliyorlar.” şeklinde konuştu.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Valhalla yeni bir “güç” ölçümü lehine geleneksel bir dengeleme sistemi kullanmaktadır. Ismail, oyunun Odyssey gibi bir XP güçlendirici DLC’sine sahip olup olmayacağını söylemdi, sadece geliştiricinin Valhalla için “ödeyeceğiniz her kuruşun hakkını verecek” dedi.

Valhalla için mikroişlemler kaçınılmaz görünüyor, çünkü Ubisoft Odyssey’de oyuncuların harcamalarında büyük bir büyüme gördü ve yüksek kar elde etti.

Şiddetsiz seçenek sunulacak

Röportajın başka yerlerinde İsmail görev yapısı hakkında konuşuyor ve bir suikastçı viking olarak oynamasına rağmen şiddetsizlik için daha fazla seçeneğe işaret ediyor. İsmail’e göre yerleşim yerine sık sık döneceksiniz ve sonra tekrar dünyaya açılacaksınız. Bu şekilde tasarlandığı için oyun size daha fazla bilgi verebilecek. Ayrıca bazen savaşmak yerine pazarlık yaparakta çözüm bulabileceksiniz.

Assassin’s Creed Valhalla, serideki eski oyunlardan bazı oyuncuları, birçok oyuncunun kaçırdığı insta-kill stealth blade’i geri getirecek.

Ghost of Tsushima: Legends'da Honor Kazanma

AksiyonRol Oyunu

Assassin's Creed Valhalla Yerleşim Ayrıntıları, Özelleştirme Seçenekleri Açıklandı

Haber

Forza Motorsport 7 ve Daha Fazla Oyun Game Pass Xbox ve PC'ye Ekleniyor

AksiyonRol Oyunu

Godfall, Dark Souls'tan Daha Kolay Olabilir

Yeni Ghost of Tsushima Oynanışı, Kombatı, Gizlenmeyi ve Bir Çok Kostümü Gösteriyor