Assassin’s Creed: Odyssey Savaş Sistemi – Tecrübe Seviyesi

Bir düşmanın deneyim seviyesi, zorluk üzerinde etkisi olan en önemli faktörlerden biridir. Bir çok oyunda olduğu gibi Assassin’s Creed: Odyssey’de bölgelerin zorluğuna göre düşmanlar aynı oranda zorlaşabilir ya da daha düşük bölgelerde olsanız da özel düşmanlar (boss) diğer normal düşmanlardan daha zor olabilir. Düşmanınız sizinkiyle aynı seviyede veya daha düşük seviyedeyse, bir dövüşü kazanma şansınız yüksektir. Assassin’s Creed: Odyssey ilerlemenizda zorlanıyorsanız ilk dikkat etmeniz gereken yer burasıdır.

Kendi seviyenizden 1 seviye yukarıda olan bir düşmanı yenememe olasılığınız vardır. Oysa Assassin’s Creed: Odyssey’de düşük seviyeli düşmanlarınızı yenmek için çok çaba harcamanız gerekmez. Düşmanınız benzersiz saldırılara sahip bir elit olduğunda veya ağır bir zırhla donatıldığında onu yenme şansınız daha da düşer.

Sizin seviyenizden 2 seviye yukarıda olan bir düşmanı yenme şansınız düşüktür. Bu çatışmalardan kaçının veya düşmanlar tarafından saldırıya uğradığınızda kaçın. Kabadayılığa gerek yok. Yoksa işinizi oldukça uzatabilirsiniz.

Düşman seviyeleri, varsayılan olarak, başlarının üzerinde görüntülenir. Ayrıca oyun, sizinkinden daha yüksek seviyede olan düşmanları işaretlemek için kırmızı renk kullanır. Mümkün olduğunda Ikaros ile bölgeyi keşfe çıkın – bu sayede düşmanlarınızın seviyelerini önceden kontrol edebilecek ve çok güçlülerse onlarla savaşmaktan kaçınabileceksiniz.

Assassin’s Creed: Odyssey’de yüksek tecrübe seviyesine sahip düşmanları yenmekte zorluk çekeceğinizi anladığınıza göre, böyle bir durumda karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğinden bahsedelim.

  1. Mümkün olduğunca seviyenize uygun bölgede kalmanız gerekiyor.
  2. Kendinizi geliştirin. Puanlarınızı harcayın.
  3. Daha gelişmiş silahlar bulun ya da silahlarınızı geliştirin.
  4. Özel yeteneklerden her zaman yararlanın.
  5. Yeni bölgeye geçebilecek bile olsanız eğer tecrübe seviyeniz yeterli değilse daha fazla görev ve işi aynı bölgede yapmanız tavsiye edilir.
  6. Düşmanları yenmekte zorluk çektiğinizde farklı düşman tiplerine karşı farklı taktikler geliştirin.

Assassin’s Creed: Odyssey’nin tecribe seviyesi ve kendinizi geliştirmek konusunda bir çok ipucunu sizlerle paylaştık. Daha fazla Assassin’s Creed: Odyssey rehberi için aşağıdaki bağlantıları kontrol etmeyi unutmayın.

Assassin's Creed: Odyssey Rehberleri
Assassin's Creed: Odyssey Rehberleri

Assassin's Creed Odyssey - Karakterin Ek Becerileri

The Ascent – Kalkanlı Düşmanları Nasıl Yenersiniz?